YAZIM KURALLARI VE BİLDİRİ DÜZENİ
Sempozyuma başvuru tam metin üzerinden kabul edilmektedir, özet aşaması yoktur. Bildiri yazım ve sunum dili sadece Türk dili ve lehçeleridir. Bildiriler aşağıda belirtilen kurallar ve düzen dahilinde Word formatında (.doc) ve en az 3000 en fazla 7000 kelime olacak şekilde hazırlanmalıdır. Kullanılacak tablo, grafik, resim, harita, çizelge gibi unsurlar sayfa sınırına dahildir.
Bildiri başlığı, bildirinin yazıldığı lehçede en fazla 12 kelime olmalıdır. İngilizce özet (Abstract) öncesinde İngilizce bildiri başlığı yer almalıdır. Bildiri özeti 100-200 kelime arası olacak şekilde hem bildirinin yazıldığı lehçede hem de İngilizce yazılmalıdır. Bildirinin yazıldığı dilde ve İngilizce olarak 3-5 tane Anahtar Kelime (Keywords) yazılmalıdır.
Detaylı bilgi içeren Bildiri Yazım Kılavuzunu indirmek için tıklayınız.
Farklı Türk lehçelerinde Word formatında hazırlanmış bildirileri incelemek için aşağıdaki örneklere tıklayınız:
Örnek Bildiri TR Örnek Bildiri AZ Örnek Bildiri KZ
Sempozyumda sözlü olarak sunulmak ve bildiri kitabında yayınlanmak üzere kabul edilecek olan bildirilerin düzenleme kurulu ve hakem değerlendirmesi bildiri tam metni üzerinden yapılacaktır.
Değerlendirme:
Tam metin biçiminde gönderilen bildiriler düzenleme kurulunca benzerlik oranı, intihal, konu uygunluğu ve biçimsel düzen açısından ön değerlendirmeden geçirilir. Uygun görülen bildiriler çift taraflı kör hakemlik sistemi ile iki hakeme gönderilir. Her iki hakemin kararı olumsuz olursa karar olumsuz olur, hakemlerden birinin kararı olumsuz olması durumunda üçüncü hakeme gönderilir. Üç hakem görüşünde iki görüş olumsuz ise olumsuz, iki görüş olumlu ise olumlu sonuçlanır. Hakemlerin düzeltme önerisi olması durumunda düzeltme için yazara dönüş yapılır, düzeltme sonrası gerekli görülmesi durumunda hakeme tekrar gönderilebilir.